USA-podden tar vid efter podden om valet och ska bland annat handla om hur det amerikanska maktskiftet kommer påverka resten av världen. Foto: Mattias Ahlm / Sveriges Radio & TT

Populär podd om USA-valet fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

När Sveriges Radios USA-valpodden började för över ett år sedan presenterades programmet så här: ”Vem ska ta över i Vita Huset? En populist eller en socialist? En man eller en kvinna?”. Nu är valet över, vi vet vem det blir – men podden fortsätter ändå.

– Det känns mer angeläget än någonsin att följa det som sker i amerikansk politik, säger programledaren Sara Stenholm Pihl, i ett pressmeddelande.

Hon är även programledare för Godmorgon världen och var tidigare radions New York-korrespondent. Tillsammans med Ekots utrikeschef Ginna Lindberg och flera andra USA-kunniga gäster har de en gång i veckan det senaste året analyserat i princip allt som hänt under den amerikanska valcirkusen.

”Fördjupande USA-bevakning”

Nu byter USA-valpodden namn till USA-podden och fortsätter med nya program varje onsdag under Trumps 100 första dagar som president. Bland annat ska det handla om hur det amerikanska maktskiftet kommer påverka resten av världen.

– Vi märker att det finns ett stort engagemang hos en specialintresserad publik. Därför känns det roligt att vi kan fortsätta med den här typen av fördjupande USA-bevakning för dem, säger Ginna Lindberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.