Foto: Richard Shotwell/ TT

Rebel Wilson får miljoner i skadestånd av mediebolag

Den australiensiska skådespelaren Rebel Wilson ska få motsvarande drygt 36 miljoner kronor i skadestånd.

Skådespelaren stämde mediebolaget Bauer Media för förtal och nu har hon fått rätt i högsta domstolen i Melbourne efter en lång strid, rapporterar The Guardian.

Det rörde sig om åtta artiklar som Bauer Media publicerat, som Wilson menar har skadat hennes rykte och kostat henne flera anställningar.

Juryn slog fast att Bauer Medias publiceringar målat upp Wilson som en mytoman som ljugit om nästintill varje aspekt av sitt liv. Wilsons advokat lyfte särskilt fram ett exempel: en artikel som baserats på uppgifter från en tendentiös, anonym källa som tagit betalt för sin medverkan. Enligt advokaten ska artikeln porträtterat Rebel Wilson som ”så opålitlig att inget hon säger om sig själv kan tas för sanning såvida det inte kan bekräftas utifrån”.

Enligt Wilsons advokat är skadeståndet det största som utdömts för förtal i Australien, och Wilson har tidigare sagt att hon tänker skänka pengarna till välgörenhet eller australisk filmindustri. Skådespelaren skriver i ett twitterinlägg att hon återkommer under dagen med kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer