Kritiker, bland annat inom Moderaterna, har uttryckt oro över att Telia som till 37 procent ägs av staten nu kommer äga delar av TV4. Foto: TT

SvD: Regeringskansliet motsätter sig Telias TV4-köp

Uppdaterad
Publicerad

Enligt uppgifter till Svenska Dagbladets näringslivsbilaga vill inte regeringskansliet att Telia ska köpa Bonnier Broadcasting och därmed TV4.

Svenska staten äger 37 procent av Telia, som nyligen bekräftade att de ”för samtal” med Bonnier broadcasting om ett uppköp.

Näringsminister Mikael Damberg säger till SvD att han inte ”kommenterar rykten av det här slaget”, men väl insatta källor med kopplingar till regeringskansliet säger till tidningen är Näringsdepartementet inte nöjda med det planerade köpet.

Enligt uppgift ser regeringskansliet risker med affären eftersom att Telia inte har någon ”historik av att vara bra på tv.” Det ska även finnas en oro kring att staten skulle bli delägare av TV4.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.