Mellostjärnans fans bryr sig mer om lillebrors födelsedag

Uppdaterad
Publicerad

Trots medverkan i Melodifestivalen förra året är Klara Hammarström kanske fortfarande mest känd från ridsporten och SVT-serien ”Familjen Hammarström”. Och även hennes fans verkar mest bry sig om den ridsportande familjen.

– Alla säger bara att Ingemar fyller 18 år, säger hon.

Klara Hammarström slutade på femte plats i sin deltävling i Melodifestivalen förra året. Men det var i fjolårets jämnaste startfält. Hon lyckades samla över 950 000 röster – vilket ett annat år till och med hade kunnat räcka till final.

Men så har hon också hela Ridsverige bakom sig. Med egna framgångar i ponny-EM och med en familj där flera av syskonen är stjärnor inom sporten. I SVT-serien ”Familjen Hammarström” har publiken kunnat följa syskonskaran – där brodern Ingemar är det senaste stjärnskottet. Och just den brodern råkar fylla 18 samtidigt som Klara ställer sig på Melodifestivalens scen på lördag.

– Om jag går vidare till andra chansen eller final så kommer jag göra det för hans skull, säger Klara Hammarström.

Se Klara berätta om lillebrors födelsedag och fansens reaktioner i klippet här ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.