Melodifestivalens projektledare om Thorsten Flinck: ”Det är utagerat”

Uppdaterad
Publicerad

Artisten och skådespelaren Thorsten Flinck var med i Melodifestivalen senast 2012. Då skapade han rubriker genom att ta på programledaren Gina Dirawis rumpa i direktsändning.

– Som jag förstått det är det utagerat. Det ändrar inte det som hände, men det är snart åtta år sedan, säger Melodifestivalens projektledare Anette Helenius.

2012 tävlade Thorsten Flinck med Jag reser mig igen. Då riktades skarp kritik mot Flinck för att han tog programledaren Gina Dirawi på rumpan i direktsändning, men nu är han alltså tillbaka med låten Miraklernas tid.

Anette Helenius, projektledare för Melodifesitvalen, säger att incidenten nu är utagerad.

Melodifestivalen 2020

– Den incidenten skedde i direktsändning. Jag var inte själv med vid det tillfället, när Gina var i green room som programledare och Torsten ... Jag har för mig att han klappade henne på rumpan och hon avfärdade honom under sändning.

– Som jag förstått det är det utagerat. Det ändrar inte det som hände, men det är snart åtta år sedan, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2020

Mer i ämnet