Melodifestivalstäderna klara

Publicerad

Göteborg, Västerås, Linköping, Karlskrona, Kiruna och Stockholm -Melodifestivalstäderna 2008.

Nu är det klart i vilka städer som Melodifestivalens fyra deltävlingar, Andra chansen samt finalen kommer att sändas ifrån under våren 2008.

Melodifestivalpremiär blir det för Kiruna och Västerås. Ingen av dessa städerna har tidigare deltagit. För Linköpings och Karlskronas del blir det andra gången som Melodifestivalen besöker staden och för veteranen i sammanhanget, Göteborg, blir det nu sjätte gången. Stockholm är, för sjunde gången, Melodifestivalens finalstad.

-Sällan känns det så tydligt att SVT är hela Sveriges tv som när Melodifestivalen rullar in i en stad! Den bidrar till att sprida stolthet över den egna staden och sprider glitter och feststämning såväl till invånarna som till gator och torg. Och detta i februari, när det behövs som mest, säger SVT:s VD Eva Hamilton.  

Melodifestivalen 2008:
Deltävling 1: lördag 9 februari 2008 i Scandinavium, Göteborg
Deltävling 2: lördag 16 februari 2008 i ABB Arena, Västerås
Deltävling 3: lördag 23 februari 2008 i Cloetta Center, Linköping
Deltävling 4: lördag 1 mars 2008 i Telenor Arena Karlskrona, Karlskrona
Andra chansen: lördag 8 mars 2008 i Arena Arctica, Kiruna
Final: lördag 15 mars 2008 i Globen, Stockholm

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer