”Master of puppets” har blivit med musikvideo. Foto: Kiko Huesca/TT/Master of puppets music video

Metallicas ”Master of puppets” får musikvideo – 36 år efter att den släpptes

Uppdaterad
Publicerad

Metallicas låt ”Master of puppets” från 1986 har fått någonting den inte tidigare haft – en musikvideo. Anledningen till att musikvideon görs nu är låtens ökade popularitet den senaste månaden, ett resultat av den så kallade ”Stranger Things”-effekten.

Den animerade musikvideon till ”Master of puppets” är en blandning av flygande gitarrer, marionettsträngar och kors, skriver Louder Sound.

Låten har rekordökat i lyssningar på Spotify och tog sig tidigare i sommar in på plats 40 på Billboardlistan för första gången sedan låten släpptes för 36 år sedan.

Den förnyade populariteten beror på en numer ikonisk scen i ”Stranger Things”, där hårdrockaren Eddie Munsun, spelad av skådespelaren Joseph Quinn, spelar ”Master of puppets” i ett försök att besegra en otäck demon vid namn Vecna.

Den första artisten att påverkas av ”Stranger Things”-effekten var Kate Bush, vars låt ”Running up that hill” har slagit flera rekord i nyvunnnen popularitet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.