Den danske skådespelaren Mads Mikkelsen ersätter Johnny Depp i nästa ”Fantastiska vidunder”-film. Foto: Arthur Mola/AP/TT

Klart: Mikkelsen tar över som Grindelwald efter Depp

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren Mads Mikkelsen blir näst på tur att spela den onde trollkarlen Gellert Grindelwald i Fantastiska vidunder, rapporterar Reuters. Han tar över rollen efter Johnny Depp i den kommande tredje filmen i Harry Potter-spinoffen.

Det har spekulerats om det i ett par veckor – och nu är det klart. Den danske skådespelaren ersätter Johnny Depp i nästa Fantastiska vidunder-film.

Depp hade skrivit på för fem filmer med filmbolaget Warner Bros, men sparkades i början av november, sedan han förlorat en förtalsstämning mot den brittiska tidningen The Sun, som i en artikal hade kallat Depp ”hustrumisshandlare”.

55-årige Mads Mikkelsen har ofta fått spela skurk. Bland annat gjorde han rollen som Hannibal Lecter i tv-serien ”Hannibal” och han har även spelat skurk i Bondfilmen ”Casino Royale” och i Marvels ”Doctor Strange”.

Den tredje ”Fantastiska vidunder”-filmen har ännu inte fått något namn och planeras att släppas i juli 2022

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.