Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Mobilfritt när Chris Rock kommer till Sverige

Uppdaterad
Publicerad

När artisten Chris Rock kommer till Sverige på sin ”Total Blackout Tour” får publiken lämna telefonen utanför. Eller i alla fall på säkert avstånd från att kunna använda den – i en så kallad Yondr-ficka.

”Vid insläpp kommer alla telefoner och smart-klockor bli säkrade i Yondr-fickor som kommer låsas upp när showen är slut”. Det skriver Live Nation på sin hemsida. Under showen är det nämligen totalt mobilförbud. De som ertappas med telefon i arenan kommer avvisas, skriver de vidare. Det rapporterar TT.

Den Emmy- och Grammyvinnande artisten Chris Rock kommer till Sverige med sin show ”Total Blackout Tour” i höst. Närmare bestämt den 2 och 6 oktober gästar han Globen respektive Scandinavium.

LÄS MER: Artister vill stoppa filmande konsertbesökare

Men fansen kommer alltså inte ha möjlighet att fotografera, filma eller spela in artisten med sina mobiltelefoner. Istället ska samtliga telefoner alltså låsas in i en så kallad Yondr-ficka – en slags mobilficka varje besökare under konserten lägger sin telefon i. När fickan är i låst läge går inte telefonen att använda, utom vid speciella zoner inne på konsertområdet.

– Showen med Chris Rock är den första som vi arrangerar med denna lösning, så än så länge är det inte vanligt i Sverige, säger Kristofer Åkesson på Live Nation till Aftonbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.