Moby skrev i sin självbiografi att han dejtade Natalie Portman på 90-talet, något som skådespelaren skarpt tillbakavisade i en intervju. Foto: TT

Moby ställer in bokturné efter bråk med Natalie Portman

Publicerad

Moby hävdade i sin nya självbiografi att han för 20 år sedan dejtade skådespelaren Natalie Portman. Men det gjorde han inte alls, enligt Portman. Bråk uppstod – nu ställer den amerikanska artisten och producenten in sin planerade bokturné.

I en intervju med amerikanska Harper's Bazaar förtydligar Natalie Portman att hon vid tillfället som de två skulle ha hängt bara var 18 år – inte 20 som Moby skriver i boken. Dessutom var det ingen romantisk relation heller. Snarast tvärt om.

”Mitt minne är av en mycket äldre man som betedde sig obehagligt mot mig när jag precis hade slutat gymnasiet”, sade Portman i intervjun enligt Variety:

”Att han använder den här historien för att sälja sin bok är väldigt upprörande”, fortsatte hon.

Ställer in bokturné

I sviterna av händelsen ställer nu Moby in samtliga stopp på den bokturné han skulle på med självbiografin, skriver Reuters.

Instagram postade artisten tidigare under veckan en ursäkt, och skriver vidare han med anledning av bråket som uppstått nu beslutat att tillfälligt dra sig tillbaka.

”Jag kommer att försvinna ett tag. Men innan jag gör det vill jag återigen be om ursäkt, och säga att allt det här helt klart är mitt eget fel”, skriver han i inlägget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.