Veronica Maggio fick hålla tre tacktal på Grammisgalan. Foto: Scanpix.

Flest grammisar till Veronica Maggio

Uppdaterad
Publicerad

Grammisgalan som avgjordes på Kungliga Operan i Stockholm på tisdagskvällen blev till segertåg för artisterna Lykke Li och Veronica Maggio.

Efter att helt ha blivit utan utmärkelser på P3 Guldgalan tidigare i vinter blev det nu revansch för Veronica Maggio.

Veronica Maggio vann kategorin Årets pop och fick samtidigt, tillsammans med Christian Walz, pris i klasserna Årets kompositör och Årets textförfattare. Det sistnämnda priset var också det som Maggio helst av allt vill ta hem, berättade hon inför galan i PSL-bloggens försnack inför galan.

Grammisgalan

Veronica Maggio var med skivan ”Satan i gatan” nominerad i sju klasser och missade alltså segern i fyra av dem. Men hennes tre vinster gjorde henne ändå till Grammisgalans mesta vinnare. 

– Vad ska man säga? Det är helt magiskt! Jag håller på att börja gråta, sammanfattade Maggio när hon mötte pressen efter galan.

”Sjukt framgångsrikt år”

– Maggio blev nominerad till så mycket eftersom hon haft ett sjukt framgångsrikt år, säger Magnus Broni, medlem i Grammis specialjury, till Kulturnyheterna.

Trots Veronica Maggios framgångar är Broni förvånad över att hon inte vann ytterligare ett pris.

– Det var lite överraskande att hon inte vann det publika priset Årets låt.

Tunga vinster för Lykke Li

Lykke Li vann två av kvällens tyngsta kategorier, Årets artist och Årets album, ”Wounded Rhymes”.

En annan artist som också lyckades väl på galan var Avicii som fick pris som Årets innovatör och dessutom tog hem publikpriset Årets låt med ”Levels”. Swedish House Mafia, som liksom Avicii var nominerade på amerikanska Grammygalan, vann kategorin Årets internationella framgång.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Grammisgalan

Mer i ämnet