Fiona FitzPatrick och Rebecca Scheja på Grammisgalan. Foto: Scanpix

Rebecca & Fiona: Vi är sjukt glada

Uppdaterad
Publicerad

– Vi är sjukt glada att vi vann just den här kategorin. Vi är nog gladast på galan, säger Fiona FitzPatrick till Kulturnyheterna.

– Det var så många grymma musiker och producenter bland de nominerade, så att vi vann var sjukt, säger Rebecca Scheja, som samtidigt berättar att de kommer att ha delad vårdnad av grammisstatyetten för Bästa elektro/dans.

Grammisgalan

– Vi tror att det här är första gången som kvinnliga artister finns med i dans-kategorin, på så sätt, säger FitzPatrick.

Och just könsfördelningen av de nominerade i en annan kategori, Årets hiphop/soul, tycker de är märklig.

– Det är skitkonstigt att det inte är några nominerade tjejer i hiphopkategorin, säger Rebecca Scheja.

– Nej, men det är ju bara killar som kan göra hiphop, kontrar Fiona FitzPatrick, som för tydlighetens skull lägger till att det sista var ett skämt.

Förändra bilden

– Det vore fett om det kom fram någon bra hiphop-tjej på Grammis. Det är viktigt att uppmärksamma att det finns sjukt bra tjejer, och att förändra bilden av hiphop-artisten som en kille, fortsätter hon.

– Hela musikbranschen ser ju fel ut nu. Tjejer är ofta sångare eller dansare, men de sköter nästan aldrig businessen. Men det tror vi kommer att ändras, säger Rebecca Scheja till Kulturnyheterna.

Här kan du läsa Timbuktus kommentarer kring varför det inte fanns kvinnliga artister i kategorin Årets hiphop/soul.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Grammisgalan

Mer i ämnet