”Pinsamt att vi inte uppmärksammade problematiken”

Uppdaterad
Publicerad

Slakthuset ställde in Sizzlas spelning efter protesterna. De säger att det är pinsamt att de inte uppmärksammat reggaeartisten Sizzlas homofientliga uttalanden tidigare.

– Vi har ställt in allting naturligtvis. Vi lyssnar på kritiken. Framför allt så har protesterna belyst fakta. Det har varit en slags upplysning också kan man säga. Samtidigt är det pinsamt att vi inte har uppmärksammat den här problematiken som vi skulle, säger Richard Danielsson, artistbokare på Slakthuset, till Kulturnyheternas Sindra Grahn.

Visste ni inte vad Sizzla stod för?
– Den som tackade ja till det här var ett reggaefan som visste att det var kontroverisellt, men å andra sidan tyckte de att alla reggaeartister är mer eller mindre kontroversiella.

Vad säger Sizzla själv?
– Jag vet inte än... När vi satt i det där krismötet så kom arrangörerna som hade bokat honom och sa att nu är mina killar på väg ut och hämta honom på flygplatsen, jag har ingen aning om vad han har sagt.

– Men han är antagligen besviken. De som är riktiga reggaefans ser antagligen det här på ett annat sätt.

Slakthuset har verkligen gjort en helomvändning vad det gäller Sizzla efter beslutet att ställa in spelningen. Han är till och med portad från Slakthusets efterfest i kväll, säger Richard Danielsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sizzlas spelning ställdes in

Mer i ämnet