80-talsstjärnorna i Bananarama återförenas

Uppdaterad
Publicerad

Att det gamla Londonbandet Bananarama återuppstår är stort i Storbritannien. Och för alla som lyssnade på radio på 80-talet. Ett decennium när trion var megastjärnor och hade hits som ”Venus”, ”Cruel Summer” och ”I heard a rumor”.

She's got it, yeah baby she's got it! Det var inte många som trodde att originalmedlemmarna i Bananarama någonsin skulle återförenas. Inte efter det bittra slutet 1988 när Siobhan Fahey lämnade bandet och startade Shakespears Sister.

Även om de två andra medlemmarna, Keren Woodward och Sara Dallin, fortsatt spela sedan dess så är det originaltrions hits från 80-talet som satt spår i musikhistorien.

Ur videon till monsterhiten ”Venus” från 1986. Foto: Skärmdump från Venus

Ansågs osannolikt

Och nu ska de alltså turnera tillsammans. Något som åren efter Faheys avhopp, med en formulering lånad från The Guardian, var lika troligt som att Morrissey och Johnny Marr skulle skulle blåsa liv i The Smiths igen.

Men nu har uppenbarligen tillräckligt mycket vatten runnit under broarna. Brittiska medier skriver i dag att de tre nyligen träffats och dragit ett streck över historien.

Bananarama grundades 1979 och släppte fyra album under 80-talet och har sålt över 40 miljoner skivor.

Så här ser originaluppsättningen av brittiska Bananarama ut anno 217 Foto: Konsertaffisch

På affischerna inför den kommande turnén i Storbritannien ser trion mer städad ut. Sobra svarta klänningar har ersatt den sprakande 80-talsestetiken. Men texten lovar ändå gott inför premiären: All the girls, all the hits, all the hair.

Det kommer bli en grym sommar. Och gillar man Bananarama även en grym höst. Turnépremiär blir det i Glasgow i November.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.