East 17, Vengaboys och Paradiso är några av de artister som redan är bokade till festivalen. Foto: TT

90-talet gör comeback i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En festival med 90-talstema startar i Malmö, flera band som hade sin storhetstid för drygt 20 år sedan är bokade.

Om du med värme minns när du mimade till Spice girls, hade buffaloskor och matade tamagotchis kan du kanske glädjas lite extra åt att musiken från samma era nu är på återtåg.

Kulturbolaget i Malmö tar nämligen över det danska succékonceptet ”Vi elsker 90erne” och startar endagsfestivalen ”Vi älskar 90-talet” i Pildamsparken i Malmö.

Fortfarande stor genre

Kulturbolaget som står bakom evenemanget ser ett stort intresse för 90-talet.

– Det fanns ju en stor eurodiscokultur som flödade då, men den är inte bortglömd om man kollar på spellistor på Spotify och så, säger Totte Lundgren, vd på Kulturbolaget.

Så det är lite av ett publikfrieri?

– Ja, det kan man väl säga. Vi gör ju det här konceptet tillsammans med vår danska kollega och där har det gått mycket bra, säger han.

90-tals favoriter

Hittills är bland annat 90-talsfavoriterna East 17 som hade hiten ”House of Love” bokade, Paradiso med popdängan ”Bailando” likaså. Även svenska artisker som E-type och Dr. Alban finns bland de bokade artisterna.

Redan nu är intresset stort för arrangemanget som kommer få ett par bokningar till – oklart ännu vilka.

Finns det någon bokning du är extra nöjd med?

– Nää, haha.. Det är inte riktigt min genre, säger Totte Lundgren.

Festivalen infaller 30 juli och biljetteran släpps i april.

Här är de bokade banden

Gigi D’Agostino, Vengaboys, Haddaway, Paradisio, Captain Jack, Cappella, Snap!, E-Type, Basic Element, 2 Unlimited, Dr. Alban, M People, Whigfield.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.