Adele Foto: TT

Adele bekräftar ryktena: släpper ny skiva

Uppdaterad
Publicerad

”Förlåt att det tog så lång tid, men ni vet. Livet hände”.

Adele är tillbaka med ett nytt album. Vuxen och redo.

När brittiska Adele gjorde ett gästframträdande i talang-tv-programmet ”X-Factor” under helgen startade ryktena om ett nytt album.

Adele har hållit låg profil sedan 2012, när hon gjorde titellåten till Bond-filmen ”Skyfall”, och fick en Oscar för det.

Önskat bort hela livet

Adeles albumnamn anspelar på ålder. Hennes första hette ”19”. Det andra, som belönades med sex Grammy-statyetter, hette ”21”.

Nu är det dags för ”25”. I ett brev på sin officiella Facebook-sida skriver Adele själv till fansen.

”Det känns som om jag tillbringat hela mitt liv med att önska bort det. Önska att jag var äldre, att jag var någon annanstans, önskat att jag kunde minnas och att jag kunde glömma. Önskat att jag inte förstört så många fina saker för att jag varit rädd eller uttråkad”, står det.

Önskandet fortsätter. Adele ville lära känna sin gammelmormor, inte behövt känna sig själv så bra och struntat i att klippa håret.

”Färdig med att snacka skit”

Om ”21” var en ”göra-slut-skiva”, så är den kommande plattan mer av en ”sluta fred”-produktion. När den släpps avslöjar hon dock inte.

”Det som är gjort är gjort. Att fylla 25 var en vändpunkt för mig”, skriver Adele.

”Jag är färdig med att vara tonåring, hänga runt och prata skit, inte bry mig om framtiden för att den inte spelade roll då som den gör nu”.

”25 handlar om att lära känna den jag har blivit utan att fatta det. Och jag är ledsen att det tog så lång tid, men ni vet, livet hände”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.