Agnetha Fältskog. Foto: Andy Earl

Agnetha Fältskog tillbaka med ny skiva

Uppdaterad
Publicerad

Abba-legendaren har släppt en helt ny låt – och album är på väg.

”When you really loved someone” heter Agnetha Fältskogs nya låt, som har nått omvärldens öron lagom till årets största Melodifestival-yra. Låten finns i dag att lyssna på på Youtube.

Kärleksballaden är Fältskogs första nyskrivna låt som hon släpper på 25 år. Albumet ”The colouring book” som kom år 2004 sågs också som en comeback, men bestod av covers.

Nytt album i maj

Den 13 maj släpper Agnetha Fältskog sitt nya soloalbum ”A”, med låttitlar som ”Back on your radio”, ”The one who loves you now” och ”I should've followed you home”.

På den nya skivan har Agnetha Fältskog jobbat med stjärnproducenten Jörgen Elofsson, som tidigare har skrivit låtar till världskända popakter som Britney Spears och Westlife.

Fältskog har komponerat

Det här är första gången på länge som Fältskog själv är med och skriver musiken till en av låtarna.

– Jag hade inte skrivit musik på väldigt länge, men när jag satte mig vid pianot kom det till mig helt naturligt, säger artisten i ett pressmeddelande.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.