Publiken sjunger loss under tisdagens Allsång. Till höger Samir och Viktors framförande av ”Bada nakna” i Melodifestivalen. Foto: TT

Allsången ändrade låt: Samir och Viktor för kontroversiella

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagens ”Allsång på Skansen” framfördes Samir och Viktors låt ”Bada nakna”. Men texten var för grov för programledningen, som ändrade textraden ”Du och jag ska fucka loss” till ”Du och jag ska sjunga loss”.
– Kan vi föregå med ett gott exempel så ska vi göra det, säger Per Rådelius, projektledare för programmet, till Aftonbladet.

Låten valdes ut för att sjungas av publiken och programledaren Sanna Nielsen under tisdagens ”Allsång på Skansen”, eftersom programledningen märkt att ”Bada nakna” var populär bland barn och unga.

Men Allsång på Skansen-produktionen kände att texten i låten som Samir och Viktor tävlade med i Melodifestivalen förra året var för ekivok för att framföras i originalform, skriver Aftonbladet.

– Vi tycker väldigt mycket om låten, men vi vill gärna ha ett vårdat språk. Vi har uppmärksammat att det är många som sjunger ”sjunga loss” i stället i skolor och det tyckte vi var väldigt fint, säger Per Rådelius till tidningen.

Andra gången låten ändras

SVT kontaktade upphovsmakarna och fick ok på ändringen, och ”fucka loss” blev ”sjunga loss” under tisdagens program. Trots ändringen räknade inte Allsången med några reaktioner om de behållit originalversionen.

– Jag är inte säker på att vi hade fått några reaktioner alls, för folk är så vana vid de orden, men jag tycker att om vi kan föregå med ett gott exempel så ska vi göra det, säger Per Rådelius.

Det är andra gången som Samir och Viktors populära låt ändras. Första gången var i Melodifestivalen, då samma textrad ändrades till ”fackla loss” i textningen till sändningen. Men då var det av misstag, eftersom textningsprogrammet autokorrigerade ordet ”fucka”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer