Foto: Henrik Montgomery/TT

Artister utan skivbolag ska kunna ladda upp egen musik på Spotify

Publicerad

Under torsdagen lät Spotify meddela att de planerar att låta artister utan hjälp från skivbolag eller tredje part att ladda upp sin musik på plattformen. Funktionen som ännu inte är öppen för alla betatestas just nu, men kommer enligt Spotify släppas till fler inom kort.

“Sedan vi lanserade Spotify för artister har en av de mest efterfrågade funktionerna varit förmågan att ladda upp musik direkt på Spotify. Ni har berättat för oss om och om igen att det borde vara enklare att dela ert arbete med världen”, skriver Spotify på sajten.

Än så länge beskriver Spotify att den nya funktionen för artister att själva kunna ladda upp sitt material betatestas, och därför inte är öppen för alla annat än för ett hundratal att använda, skriver Spotify. De kommer dock framöver bjuda in fler artister till att delta i det nya konceptet.

Enligt techbolaget kommer artister som laddar upp sitt material på plattformen själva kunna planera och styra lanseringen av sin musik. De skriver även vidare att användandet av tjänsten kommer vara gratis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.