Amerikanska Ariana Grande återvänder till Manchester för en välgörenhetskonsert knappa två veckor efter terrordådet som skedde i anslutning till hennes spelning i Manchester den 22 maj. Foto: AFP/AP/TT

Bedragare vill ha biljetter till välgörenhetskonserten i Manchester

Uppdaterad
Publicerad

14.200 människor besökte Ariana Grande-konserten i Manchester förra måndagen. Arrangören har lagt undan lika många gratisbiljetter till den välgörenhetskonsert som hålls i staden på söndag till förmån för terrorattackens offer. Men över 25.000 personer hävdar att de var på plats.

– Över 10.000 lika falska som skrupelfria ansökningar har kommit in, säger biljettföretaget Ticketmaster i ett uttalande som BBC refererar till.

Konserten går under namnet ”One Love Manchester” och äger rum på arenan Old Trafford.

Terrorattack i Manchester

Två miljoner pund

Man räknar med att få in omkring två miljoner pund till offren för terrordådet förra måndagen. 22 personer dog och 116 skadades när en själmordsbombare sprängde sig själv i publikhavet efter Ariana Grandes konsert.

LÄS MER: Ariana Grande tillbaka till Manchester 4 juni

Flera superstjärnor gör henne sällskap på scenen på söndag. Bland andra Robbie Williams, Little Mix, Take That, Katy Perry, Miley Cyrus och Justin Bieber.

För att alla som var på den terrordrabbade konserten ska ha möjlighet att få biljetter till söndagens spelning har Ticketmaster förlängt ansökningstiden flera gånger.

Ramaskri i sociala medier

Att människor som inte var där ändå utger sig för det har orsakat ramaskri i sociala medier.

Att de 35.000 ytterligare biljetterna, som sålde slut på 20 minuter, nu hamnat på andra försäljningssajter för mångdubbla priset har förstärkt ilskan.

E-bay säger i ett uttalande att biljetter till salu på deras sajt kommer att tas bort. Och Ticketmaster säger att de biljetter som sålts vidarem i den mån det är möjligt, ska makuleras.

LÄS MER: SVT direktsänder välgörenhetskonserten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrorattack i Manchester

Mer i ämnet