Foto: Scanpix

Behrang Miri tar ledigt efter Tintin-debatten

Uppdaterad
Publicerad

Efter turerna kring utrensningen av Tintin-böckerna på Kulturhusets ungdomsverksamhet Tiotretton tar Behrang Miri ledigt från jobbet som konstnärlig ledare.

Däremot handlar det inte om en timeout, vilket Aftonbladet skriver. Det berättar Kulturhusets kommunikationschef Charlotte Gateau.

-Timeout är inget ord som jag har valt att använda. Behrang pustar ut i Malmö några dagar. Det var ett stort mediauppbåd i går och han har valt att vara ledig. Han var helt slut i går kväll, säger hon.

Har hans beslut att ta bort Tintin-böckerna från Tiotretton skadat Kulturhuset?

-När det blir ett felaktigt beslut som det här, då är det klart att det påverkar bilden av Kulturhuset negativt. Det är självklart, säger Charlotte Gateau.

Enligt hennes har Kulturhusets ledning fortfarande förtroende för Behrang Miri. Det var i går som nyheten kom om att Tintin-böckerna hade rensats bort från hyllorna på Tiotretton på Miris initiativ, eftersom de enligt honom spred stereotypa bilder av afrikaner och araber.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Tintin på Kulturhuset

Mer i ämnet