Benny Andersson. Foto: TT

Benny Andersson avslöjar detaljer om Abbas avatar-turné

Uppdaterad
Publicerad

Benny Andersson berättar fler detaljer kring den mystiska hologramföreställning som det legendariska bandet Abba planerar. – Våra avatarer ska ut på turné 2019 om allt går som det ska, säger Benny Andersson till Kulturnyheterna.

Förra hösten avslöjade Abba att bandet planerade någon form av hologramföreställning tillsammans med Universal Music Group och Simon Fuller, mannen bakom tv-programmet Idol. Och enligt Benny Andersson kommer det alltså bli en turné, vilket lär glädja Abba-fans världen över.

– Vi måste sätta ihop föreställningen som om det är en live, för det är en liveföreställning. Det är levande band, det är ljus och ljud och rubbet, säger Benny Andersson.

– De enda som inte kommer vara där live är vi, men vi kommer vara där ändå, fortsätter han.

Kommer vara originalsång

Riktigt vad han menar är oklart, men enligt Andersson så kommer livemusik att blandas med originalinspelningar av bandmedlemmarnas sånginsatser. 

– Rösterna kommer att tas från inspelningarna, säger Benny Andersson.

Blir världsturné

När projektet presenterades förra året beskrev Andersson föreställningen som en tidsmaskin som skulle fånga essensen av det bandet var då och i dag. Och nästan ett år senare verkar han vara fortsatt entusiastisk.

– Det är ett rätt kul projekt för det är så otroligt high-tech och verkligen inte gjort ännu, på det här sättet. Så det kändes bra när Simon Fuller kom och frågade oss om vi tyckte att det var en bra idé. 

Blir det en världsturné? 

-Ja det blir det ändå, om det blir bra. Det fina är att man kan vara ute och gå med hunden samtidigt som man är i Tokyo. Det är jättebra. Om det här funkar så tror jag att det är många artister som kom göra så här, säger Benny Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.