Beyoncé och Ed Sheeran uppträder tillsammans 2015. Foto: TT

Beyoncé toppar Billboardlistan igen – efter nio år

Uppdaterad
Publicerad

R'n'b-drottningen Beyoncé ligger på första plats på den amerikanska Billboard Hot 100-listan med en duettversion av Ed Sheerans låt ”Perfect”. Det är första gången sedan 2008 som Beyoncé toppar listan, rapporterar Vulture.

Beyoncé sålde flest skivor i hela världen 2016 och Queen B är onekligen en av vår tids största artister. Trots det har hon haft svårt att nå toppen av Billboardlistan. Senaste gången var med låten ”Single ladies” för nio år sedan. 

Det är den sjätte Beyoncé-låten som når plats ett totalt. För Ed Sheeran, som har haft ett otroligt framgångsrikt år, är det andra gången han toppar listan, då även låten ”Shape of you” klättrade till plats ett i januari 2017.

Beyoncés förra platta ”Lemonade” sålde i 2,5 miljoner exemplar 2016. Men albumet strömmades endast på maken Jay Z:s musiktjänst Tidal, vilket kan ha haft en negativ inverkan på Beyoncés chanser att nå högre listplaceringar med låtar från denna skiva, enligt nöjessajten Vulture.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.