Björn Skifs vid Allsång på Skansen 2014. Foto: TT Arkiv

Björn Skifs förd akut till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Sångaren och artisten Björn Skifs har förts akut till sjukhus uppger konsertarrangören Göta Lejon. Två utlovade konserter på Skansen tillsammans med Tommy Körberg är inställda.

Lördagkvällens länge annonserade konsert med Tommy Körberg och Björn Skifts på Skansen i Stockholm har ställts in på grund av sjukdom. Det uppger arrangören Göta Lejon på sin hemsida. Enligt bolaget fördes Björn Skifs akut i ambulans till sjukhus under natten mellan fredag och lördag.

Fredagskonserten i fara

Tidigare på fredagkvällen hade de två sångarna genomfört den första i en rad konserter på Skansens Sollidenscen. Även den konserten var i fara då Skifs varit inlagd på sjukhus tidigare under veckan. Enligt Göta Lejon befann sig ett medicinskt team redo bakom scenen under hela spelningen.

Enligt Göta Lejons producent Åsa Holmgren var Skifs inlagd på sjukhus i två dygn före konserten, men på fredagen kände han sig så pass bra att han ville genomföra föreställningen. Natten mot lördagen kände han sig sämre igen och hustrun ringde efter ambulans.

”Kan inte stå på scen”

– Man vet inte riktigt vad det är för fel. Han känner sig inte kry och kan absolut inte stå på scen, det är så pass fysiskt ansträngande, säger hon till SVT Nyheter.

Åsa Holmgren har hälsat på Skifs på sjukhuset på lördagen.

– Han hade helst åkt till Skansen, men det fick han inte för doktorn. Han är jättebesviken och ledsen över att han inte kan spela.

Förutom lördagkvällens konsert är även morgondagens framträdande inställt på grund av av Skifs hälsotillstånd, men man undersöker möjligheten att de utlovade spelningarna ska bli av senare.

Popbandstävling 1966

Konserterna – ”Revanschen på Skansen” – är en jubileumsföreställning för att uppmärksamma att det gått femtio år sedan de två svenska sångarna första gången framträdde på Sollidens scen tillsammans. Den 26 augusti 1966 segrade Björn Skifs, då frontman i Slamcreepers, i Skansens stora popbandstävling. Tvåa kom Tommy Körberg och hans band Maniacs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.