Det är fortfarande oklart hur många som blir utan biljett till Springsteenkonserterna. Foto: SvtVisa alla (2)
Visa alla (2)

Biljett nu:s vd anhållen för bedrägeri

Uppdaterad
Publicerad

Biljettförsäljarens vd anhölls i går kväll skäligen misstänkt för bedrägeri.

-Han misstänks haft uppsåt att sälja biljetter men inte leverera till kunderna, säger Peter Adlersson, presstalesman för polisen i Västra Götaland.

Vd:n för företaget Biljett Nu befann sig utanför Ullevi när han precis innan fredagens Bruce Springsteen-konsert togs in till förhör av polisen. Då hade mannen en större summa pengar på sig.

-Jag kan inte bekräfta summan, men det är en hel del pengar i alla fall, säger Adlersson.

Efter ett första förhör anhölls han skäligen misstänkt för bedrägeri. Hur många polisanmälningar det finns mot mannen är oklart.

-Det är svårt att säga. De är spridda över hela landet, säger Adlersson.

”Det får stå för honom”

Robert Jakobsson, verksamhetschef för Biljett Nu, vet inte exakt varför företagets vd har anhållits misstänkt för bedrägeri.

-Det är bara han som person som är kopplad till det här, vad vi förstår. Vi har ingen aning om vad som hänt. Jag kan varken bekräfta eller dementera vad som hänt, säger Robert Jakobsson till TT.

TT: För att en utredning ska inledas krävs det ett direkt uppsåt om att lura kunder. Kan man tolka det som att ni har haft detta?

-Det som han har gjort får stå för honom, men vi vet ju ingenting om vad han har gjort eller inte gjort. Detta har ingenting med övrig personal att göra överhuvudtaget, säger Jakobsson.

* Biljett Nu säljer förköpsbiljetter till evenemang genom att köpa och byta biljetter på andrahandsmarknaden. På företagets hemsida står det att en plats till ett evenemang garanteras så fort biljetten är betald. Det finns ingen information om att biljetter inte alltid kan garanteras.

* Det är inte brottsligt att teckna optioner på något som det sedan visar sig att man inte kan få fram. Har företaget varit övertygat om att de kan få fram biljetter men inte lyckats har de inte gjort något olagligt.

* För att det ska bli en utredning om bedrägeri krävs det en misstanke om ett direkt uppsåt att försöka lura kunder.

* Biljett Nu:s verksamhetschef Robert Jakobsson uppger för TT att de inte sålt fler biljetter än vad de blivit lovade att de ska kunna få in genom sponsorer och andrahandsmarknaden, men många av dessa leveranser har uteblivit.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Biljett Nu

Mer i ämnet