Bruno Mars kvällens stora vinnare på Grammy-galan

Uppdaterad
Publicerad

Den 32-årige funk- och dansmannen lämnade galan med sex utmärkelser, bland annat för årets låt och årets album. Även rapstjärnan Kendrick Lamar hade en bra kväll.

Multiinstrumentalisten, dansaren och artisten Bruno Mars belönades med statyetter i alla sex kategorier han var nominerad i, bland annat för albumet 24K Magic, och för årets låt, den 80-talsfunkiga ”That’s what I like”, som han tog emot tillsammans med låtens andra sju kompositörer.

Mars vann på bekostnad av rapmogulen Jay-Z, som ledde nomineringarna men fick gå hem tomhänt.

Den Way out West-aktuella rapstjärnan Kendrick Lamar fick stående ovationer för sitt öppningsnummer som framfördes framför den amerikanska flaggan med dansare som blev nedskjutna en efter en. Lamar vann fem Grammys, för bästa rapalbum, raplåt och musikvideo bland annat.

Kendrick Lamar uppträder på Grammy-galan 2018. Foto: TT

Svensk bakom pris för bästa r'n'b

Rapparen Childish Gambino fick pris för bästa r'n'b-framträdande för låten Redbone, som han skrivit och producerat tillsammans med svenska Ludwig Göransson som gör musik under namnet Ludovin.

Svenska metalbandet Meshuggah, som var nominerat i metalkategorin för låten Clockworks, fick gå hem tomhänta.

60-årsjubilerande Grammy Awards ägde rum på anrika Madison Square Garden i New York. Kvällen brukar i branschen kallas ”music’s biggest night”.

Galan leddes för andra året i rad av den brittiska komikern och Carpool Karaoke-programledaren James Corden, som i solidaritet med metoo-rörelsen var en vit ros.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.