Cher bar peruk och scenkläder från 90-talet under framförandet av If I could turn back time. Foto: TT

Chers succé på Billboard-galan

Publicerad

Under nattens Billboard Awards gjorde Cher succé då hon sjöng sin gamla hit If I could turn back time, iförd peruk och scenkläder inspirerade av kläderna hon bar i originalvideon.

Cher tog emot ett ”ikon-pris” och framförde två låtar under galan: en glittrig version av superhiten Believe och If I could turn back time, enligt The Guardian.

Och artisten vred tillbaka klockan under framförandet av If I could turn back time, då hon bar en peruk och scenkläder som påminde mycket om de hon hade på sig i videon till låten, som spelades in 1989.

Se Chers framträdanden här.

Efter att ha tagit emot priset av Gwen Stefani, som kallade Cher för ”en förebild som lär kvinnor att vara starka”, höll artisten ett känslosamt tal, som inleddes med att hon tackade sin mamma:

”Min mamma sa: Du kommer inte att vara vare sig smartast, vackrast eller duktigast, men du kommer att vara unik.”

20-årsjublieum av Titanic

Även Céline Dions framträdande var en flashback – denna gång till 90-talet, då hon sjöng My heart will go on för att fira 20-årsjubileet av filmen Titanic iförd en vit skapelse med enorma puffärmar.

Under framträdandet visades även scener från filmen bakom sångerskan, som var märkbart rörd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.