The Hoff möter Kung Fury i den nya musikvideon. Foto: Laser Unicorns

David Hasselhoff gör soundtracket till ”Kung Fury”

Uppdaterad
Publicerad

Det virala filmprojektet från Umeå fullbordar sin 80-talsnostalgi när David Hasselhoff framför nya singeln ”True survivor”.

Efter att under dagen twittrat ut kryptiska meddelanden om en plan på att ha sönder internet lyckades det virala filmprojektet ”Kung Fury” dra sin 80-talsnostalgi ännu längre på torsdagskvällen: 80-talsikonen David Hasselhoff gör nu det officiella soundtracket till filmprojektet med sin nya singel ”True survivor”.

– Vi kände att en David inte var nog. Nu har vi sönder internet, skriver regissören David Sandberg och de andra i projektgruppen på filmens hemsida.

Dinousarier och nazister

Musikvideon kan bäst beskrivas som en bisarr mashup av 80-talsnostalgi och internethumor: David Hasselhoff poserar i sportbilar, skjuter ner kriminella med maskingevär, går i slowmotion genom ett krig mellan maskingevärsbestycklade vikingar och nazister och rider iväg på en tyrannosauros rex.

Viralt fenomen

Den svenska actionkomedin ”Kung Fury” samlade in totalt 4,3 miljoner kronor genom Kickstarter och är den största framgången i gräsrotsfinansiering i Sverige genom tiderna.

Filmen kan sammanfattas som ett populärkulturellt fyrverkeri av 80-talsreferenser: Kung fu-slagsmål, snutfilmer, arkadhallar och hackers flimrar förbi i filmen om en polis som reser tillbaka i tiden för att döda Hitler, aka ”Kung Fürher”.

”Kung Fury” har svensk premiär på SVT Play i slutet maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.