David Lindgren om kritiserade låten: ”Känns jättekul att de gjort en låt”

Publicerad

Nytt för i år är att Melodifestivalen fått en egen låt som framfördes av programledaren David Lindgren i den första deltävlingen i Karlstad. Men redan innan låten framförts riktades kritik mot att programledaren får göra reklam för sin nya singel i programmet – kritik som tillbakavisades av Melodifestivalen.

– Jag tycker att det känns jättekul att de gjort en låt, säger David Lindgren.

Låten One together beskrivs som Melodifestivalens egna ”temalåt” – det är också så den kommer att släppas. Något som Melodifestivalen behövt förtydliga efter att de skickade ut ett pressmeddelande om att låten är ”David Lindgrens nya singel”.

”Att en pressrelease skickades ut av extern part, där låten felaktigt omnämndes som David Lindgrens nya singel var ett beklagligt misstag” skriver Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen till Kulturnyheterna.

Se intervjun med David Lindgren i klippet ovan. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2018

Mer i ämnet