Samir & Victor samt Liamoo gick direkt vidare till finalen under Melodifestivalens andra deltävling i Scandinavium på lördagen Foto: TT

Förhandsfavoriterna Samir & Viktor och Liamoo till final

Uppdaterad
Publicerad

Duon Samir och Viktor och den tidigare Idol-vinnaren Liamoo var favorittippade på förhand, ett favoritskap som höll för att ta dem direkt till final.

Enligt spelbolagen var Liamoo den stora förhandsfavoriten att ta sig vidare direkt till final med låten ”Last breath”. Och han blev den sista att ta sig direkt till finalen i Friends från lördagens deltävling i Göteborg.

Det blev tredje gången gillt för Samir och Viktor som de tidigare två gångerna har gått via andra chansen innan de tagit sig till final.

Melodifestivalen 2018

– Det känns så jävla bra! skriker Samir Badran från scenen i Scandinavium.

– Det jag upplever nu är ett lyckorus och jag vill leva i det här för alltid, säger Viktor Frisk.

– Det är det bästa som har hänt. Tack alla som har röstat! säger Samir Badran.

Hittills bara män i final

Förra veckan gick Benjamin Ingrosso och John Lundvik direkt till final vilket gör att det hittills bara är män som är klara för final.

Men i andra chansen är det å andra sidan bara kvinnor i startfältet. Förra veckan blev Sigrid Bernson och Renaida klara för andra chansen. Nu kommer de också att få sällskap av Margaret och Mimi Werner. 

– Jag är så otroligt glad. Jag vet hur det är att åka ut men nu fick jag stanna kvar, säger Mimi Werner som debuterade i Melodifestivalen 2016 med låten ”Ain’t no good”, där hon slutade på en 5:e plats i deltävling 1.

Hur var det att stå på scen idag?

– Det var magiskt.

Här är resultatet från deltävling två

Till final – Samir & Viktor ”Shuffla”

Till final – LIAMOO ”Last Breath”

Till andra chansen – Mimi Werner ”Songburning”

Till andra chansen – Margaret ”In My Cabana ” 

5. Ida Redig ”Allting som vi sa” 

6. Stiko Per Larsson ”Titta vi flyger” 

7. Jonas Gardell ”Det finns en väg” 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2018

Mer i ämnet