Mark Knopfler, Nina Simone och Jon Bon Jovi hyllas för sina musikaliska insatser. Foto: TT

De blir invalda i Rock and roll Hall of fame

Uppdaterad
Publicerad

Nina Simone, Bon Jovi, Dire Straits, The Cars och The Moody Blues väljs in i Rock and roll Hall of Fame. Radiohead och Kate Bush med flera får nobben.

Soulsångerskan Nina Simone hade stora framgångar under 60-talet och deltog även aktivt i medborgarrättsrörelsen. Flera av hennes låtar har ett politiskt budskap, som Mississippi Goddam och Four women.

På senaste tid har sångerskan uppmärksammats i och med Netflix dokumentär What happened, miss Simone?. Hon blir invald efter sin första nominering.

Hedersceremoni 14 april

Med hits som Livin' on a prayer, You give love a bad name och Wanted dead or alive har Bon Jovi sålt ut arenor världen över och toppat listorna. Tillsammans med de övriga invalda hedras rockbandet på ceremonin den 14 april.

Bland de band artister som var nominerade men ratades återfinns bland andra Radiohead, Kate Bush och Depeche Mode.

Grupper och artister, som anses ha haft stort inflytande på musiken inom rocken, väljs in varje år av musikexperter runt om i världen. Kravet för att kunna komma i fråga för en plats är att artistens eller gruppens första skiva ska ha släppts för minst 25 år sedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.