Tina Mehrafzoon och Marcus Berggren leder P3 Guld 2019. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

De programleder P3 Guld-galan 2019

Uppdaterad
Publicerad

Tina Mehrafzoon återvänder till rollen som programledare för P3 Guld för femte året i rad. Med sig denna gång har hon komikern Marcus Berggren, som gör sin debut som värd för galan.

Förutom att vara veteranen i sammanhanget är Tina Mehrafzoon känd som programledare för Musikguiden i P3. Marcus Berggren är en humorprofil i sociala medier och på senare tid även programledare för Morgonpasset i P3.

– Det var på tiden! Jag trodde att jag fick frågan redan för tre år sedan när jag blev stannad i korridoren på SR för att ”prata om P3 Guld”, säger Marcus Berggren i ett pressmeddelande.

– Då rusade pulsen och jag trodde det var klart! Men det visade sig att de då ville att jag skulle vara bussvärd på bussen ut till Partille… Så detta är såklart inte lika stort som att få vara bussvärd till Partille men det är ändå kul att ha ett jobb.

Vilka som är nominerade till Sveriges Radios musikpris presenteras den 28 november. 2019 års P3 Guld äger rum i Partille den 19 januari nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.