Foto: Scanpix.

Debaser vägrar flytta på sig

Uppdaterad
Publicerad

Musikklubben Debaser i Stockholm tänker inte lämna sina lokaler förrän frågan om trafikapparaten Slussens framtid är avgjord i domstol.

Sedan tidigare har Stockholm stad fått avslag på sin detaljplan för ombyggnation av Slussen. Någon gång under hösten ska Mark- och miljööverdomstolen säga sitt i fallet. Innan den domen kommer vill inte Debaser lämna lokalerna.

Debaser har fått avslag på sin ansökan om att få stanna i lokalerna fram tills dess att domstolen har fattat sitt beslut. Enligt klubben har avslaget motiverats med att det inte är lämpligt att bedriva verksamhet i lokalerna efter sista september med tanke på allt förberedande rivningsarbete som staden dragit igång.

Debaser

”Förlorar staden i domstolen ser vi ingen anledning till att inte fortsätta verka i lokalerna tills dess att godkända byggnationer sätter igång. Vinner de så flyttar vi som sagt direkt”, skriver klubben i ett pressmeddelande som avslutas med utropet ”Vi flytt int!”.

20.000 underskrifter

På onsdagen överlämnade Debaser en naminsamling, som 20.000 personer skrivit på i protest mot vräkningen av klubben. Debaser ville överlämna namnen till finansborgarrådet Sten Nordin (M), men uppger att han inte ville ta emot dem. Istället blev det oppositionsborgarrådet Tomas Rudin (S) som fick ta emot namnlistorna.

Moderaterna i stadshuset låter hälsa att frågan om Slussen nu ligger på Exploateringsnämndens, och Joakim Lasrssons (M), bord och att det är anledningen till att Nordin inte tog emot Debaser.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Debaser

Mer i ämnet