Foto: TT/PP

Despacito tar över Kina – släpps på mandarin

Uppdaterad
Publicerad

Nu ska årets största sommarhit ta över världen i ännu större utsträckning genom en kommande version på spanska och mandarin, skriver Billboard.

Luis Fonsi samarbetar med singaporianske sångaren JJ Lin för att lansera Despacito i Kina, där låten fortfarande inte släppts. Tanken är att JJ Lin ska sjunga på spanska och Luis Fonsi på mandarin.

– JJ och Fonsi är fantastiska i studion. Det är extra svårt när man sjunger på ett främmande språka med tanke på vokalerna och intonationen, men båda satte sin bit väldigt snabbt, säger producenten Tat Tong till Billboard.

Låten ska släppas i dag. Billboard har på förhand översatt mandarinversionen till engelska och de sexuella övertonerna från originalet har dämpats för den kinesiska publiken.

Under fredagskvällens Latin Grammys awards (USA:s största pris för musik på spanska eller portugisiska) vann Luis Fonsi samtliga fyra kategorier han var nominerad i.

Originalversionen av Despacito med Luis Fonsi och Daddy Yankee har i nuläget 4,3 miljarder visningar på Youtube.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.