Foto: TT

Destiny's Child återförenade på Coachella

Uppdaterad
Publicerad

Beyonce samlade sina tidigare bandkollegor Kelly Rowland och Michelle Williams från Destiny's Child för en överraskningsspelning under en konsert på Coachella-festivalen.

Helgens spelning var den första för gruppen sedan 2015 – och trion inledde med att riva av hiten Lose my breath från 2004.

Inför de 100 000 personer som samlats inför konserten sjöng de därefter Say my name och Soldier.

Destiny's Child gjorde sin debut för 20 år sedan för att 2006 gå skilda vägar.

Blev historisk

Beyoncé blev historisk under helgens spelning då det var första gången en svart kvinnlig artist var huvudakt under festivalen.

Hon framförde också Lift every voice and sing – som ofta kallas för den afroamerikanska nationalsången. Sången skrevs från början som en dikt av James Weldon Johnson 1900 inför Abraham Lincolns födelsedag och tonsattes därefter av Johnsons bror.

Över 100 dansare och en slagverksorkester deltog under spelningen och artisten sjöng också låten Deja vu tillsammans med maken Jay-Z.

Den 26 juni kommer Beyoncé och Jay-Z till Sverige för en konsert på Friends arena i Solna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.