Countrydrottningen Dolly Parton förbereder sin framtida 100-årsdag. Foto: TT

Dolly Parton bygger tidskapsel

Uppdaterad
Publicerad

En skattkista fylld med countrydrottningens barndomsminnen ska förseglas och öppnas om 30 år. Men bara om Dolly Parton lever så länge.

I januari fyller Dolly Parton 70 år, men redan nu förbereder hon firandet för sin 100-årsdag. Hon håller på att preparera en skattkista med barndomsminnen och andra kära föremål, som ska låsas in i 30 år och öppnas först om hon överlever sin 100-årsdag.

Plåtburkar och låtar

– Vi ska fylla den med små bitar av min barndom. Exempelvis från bänken där jag brukade sitta och sjunga med en plåtburk som mikrofon. Men vi ska också lägga i en låt jag skrev tidigare i år, som heter ”My Place in History”. Jag ska öppna kistan när jag fyller hundra, säger hon i programmet Today.

Ny film på gång

Senare i december är det tv-premiär för en biografi om Dolly Partons liv, ”Coat of Many Colors”. Där kommer Alyvia Alyn Lind att spela sångerskan som barn. Partons föräldrar ska spelas av countrysångerskan Jennifer Nettles och skådespelaren Ricky Schroder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.