Emo-rapparen Lil Peep är död

Uppdaterad
Publicerad

Hiphop-artisten Lil Peep har dött endast 21 år gammal. Dödsorsaken är inte känd men enligt hans manager Adam Grandmaison fördes rapparen till sjukhus efter en överdos, skriver the Guardian.

Lil Peep, eller Gustav Åhr som var hans riktiga namn, debuterade i september med albumet Come Over When You’re Sober (Part One). Emo-rapparen från New York blev känd 2015 och har fått stor uppmärksamhet från amerikanska musikkritiker, skriver NME.

Musiktidningen Pitchfork kallade honom i januari 2017 för framtiden inom emo-rap och videon till hans låt Awful Things har över tio miljoner visningar på youtube.

Rapparen Post Malone kommenterade Lil Peeps bortgång på twitter:

”Den korta tid jag har känt dig har du varit en god vän och en underbar människa. Din musik förändrade världen och den kommer aldrig vara den samma. Jag älskar dig kompis, för alltid.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.