Foto: Claudio Bresciani/TT & Mats Bäcker/TT

”First Aid Kit är nu bättre och större än sina gamla idoler”

Publicerad

Det har gått nästan fyra år sedan senast vi hörde ny musik från systrarna Johanna och Klara i First Aid Kit. Men nu är de tillbaka. Kulturnyheternas musikkritiker Per Sinding-Larsen har lyssnat på nya Ruins och ger positivt besked:
– De här två systrarna sjunger som ingen annan och är kanske här bättre än någonsin förr, säger han.

First Aid Kit består av systrarna Johanna och Klara Söderberg. Efter att de år 2008 gjorde en tolkning av Fleet Foxes, och la ut den på nätet tog sig en internationell karriär sin början nästan direkt. Nu tre album och lång en paus senare är de tillbaka med ett fjärde.

– Ruins som är första fullängdaren på fyra år visar vilken kraft och vilken nystart det kan bli av ett byte av en producent, uppbrott i en kärleksrelation och en paus dessa hårdjobbande systrar emellan. Och de är bättre och större än sina gamla idoler, säger Kulturnyheternas musikkritiker Per Sinding-Larsen:

– Ruins är ett mäktigt kliv upp från en duo som både har en imponerande och ibland smått osannolik karriär. De här två systrarna sjunger som ingen annan och är kanske här bättre än någonsin förr.

Se hela recensionen i klippet här ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer