Foto: TT

Fler svenska akter till amerikanska SXSW

Publicerad

I mars går den amerikanska jättekonferensen och musikfestivalen South By Southwest av stapeln i Austin, Texas. Och bland de över 500 artisterna bokade för årets upplaga syns en rad svenska artister. Under gårdagen tillkom ytterligare två: Pink Milk och Shitkid.

Hater, Dennis Kalla, Rome Is Not A Town och Sarah Klang är några av de artister som sedan tidigare stått klart att de kommer stå för svenskrepresentation på amerikansk mark om drygt två månader.

Under gårdagen stod det även klart att ytterligare två svenska akter kommer resa dit: Shitkid (Åsa Söderqvist) och duon Pink Milk.

– Det känns jättejättejättebra! Det är första gången jag spelar i USA över huvud taget, säger Åsa ”Shitkid” Åsa Söderqvist till Musikguiden i P3, och fortsätter:

– Jag vet inte hur mycket det här kommer påverka min karriär, det är så himla många band på sådana festivaler så att man kanske försvinner i mängden. Men jag tror det ser bra ut att ha spelat där. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.