Genrepspubliken: Benjamin Ingrosso vinner

Uppdaterad
Publicerad

Melodifestivalklubben, Melodifestivalen och Eurovisions svenska fanclub, har under varje deltävling gjort en publikundersökning efter fredagens generalrepetition. Gårdagens publik tror på Benjamin Ingrosso.

Benjamin Ingrosso är kvällens storfavorit: bettingbolagen, melloartisterna själva och genrepspubliken tror att det blir han som får representera Sverige under Eurovision i Portugal.

926 personer ur gårdagens genrepspublik svarade på Melodifestivalklubbens publikundersökning och 22,5 procent tror att det blir Benjamin Ingrosso som vinner.

På andra plats kom Samir och Viktor med strax under 16 procent av rösterna.

På Spotify är Ingrosso den fjärde mest spelade av finalartisterna. De tre mest spelade är Felix Sandman, Méndez och Samir och Viktor.

Publiken utgör under kvällens final dock bara hälften av rösterna. De övriga rösterna delas ut av de internationella jurygrupperna som kommer från Albanien, Armenien, Australien, Cypern, Frankrike, Georgien, Island, Italien, Polen, Portugal och Storbritannien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.