GES oväntade återkomst på SVT:s ”Allsång på Skansen” födde idén till att göra mer tillsammans. Nu blir planerna verklighet. Foto: Niklas Lindman/SVT

GES gör comeback

Uppdaterad
Publicerad

Sommarens oväntade scenåterkomst på ”Allsång på Skansen” gav mersmak. Nu gör GES — Niklas Strömstedt, Anders Glenmark och Thomas ”Orup” Eriksson — en regelrätt comeback med två konserter i Borgholms slottsruin nästa år.

Det var under Thomas ”Orup” Erikssons ”Allsångsscenen är din” som publiken plötsligt fick se två bekanta gäster på scen. Tillsammans med Anders Glenmark och Niklas Strömstedt framförde trion GES-hitsen ”När vi gräver guld i USA” och ”En jävel på kärlek”. Uppträdandet som GES var det första sedan 2003 och födde tanken på att göra något mer tillsammans.

– När vi började repa låtarna inför Skansen hade vi inte spelat dem på 13 år. Jag var lite orolig för hur det skulle låta, Kommer vi ihåg, kommer jag ihåg? Men allting satt där, ackorden och stämmorna. Det är ju en kul grej vi varit med om tillsammans, och på Skansen kändes det som att vi kickade i gång någonting igen, säger Anders Glenmark till Dagens Nyheter.

Inga andra planer

Spelningarna i Borgholms slottsruin äger rum Den 19 och 20 juli och blir enligt trion de enda. Något nytt album är heller inte planerat.

— Det är ingen av oss som vill satsa på det, det har aldrig kommit på fråga. Utan vi kör några konserter, det blir ett par trevliga dagar med våra familjer på en fantastisk spelplats, säger Anders Glenmark TT.

Biljetterna till sommarens spelningar släpps den 3 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.