Hårdrockbandet Ghost sångare på en konsert i Rio de Janeiro 2013. Foto: Silvia Izquierdo/AP

Ghost-medlemmar stämmer bandets sångare

Uppdaterad
Publicerad

Sångaren i hårdrocksbandet Ghost stäms av sina fyra bandkolleger. Anledningen är att han ska ha skött bandets affärer helt utan insyn från någon annan – något som inneburit uteblivna arvoden och ersättningar under flera år.

Fyra av medlemmarna i det hyllade hårdrocksbandet Ghost stämmer bandets sångare. Det framgår i en stämningsansökan som skickats in till Linköpings tingsrätt, skriver Corren.

Ghost bildades 2010 och sedan dess har sångaren, enligt stämningsansökan, inkasserat samtliga intäkter som bandet har haft. Bandmedlemmarna kräver nu att han redovisar bandets bolagsintäkter från 2011 till och med 2016, eller betalar vite på 200 000 kronor, eller det belopp som tingsrätten anser skäligt.

Uteblivna ersättningar

Under 2012 fick bandmedlemmarna ingen ersättning, men efter påtryckningar betalades några sporadiska summor ut samtidigt som sångaren hänvisade till att det inte fanns några pengar att betala ut.

Den hyllade och hemliga gruppen Ghost har sen 2010 gjort ungefär 500 konserter runt om i världen. Förra året gjorde bandet två stora turnéer i Europa men hann också med att spela i både Nord- och Sydamerika.

Avhoppad gitarrist

Men problemen inom bandet var så stora att gitarristen Martin Persner hoppade av i juli 2016 och i år offentliggjorde han på sociala medier att han varit en av de hemliga medlemmarna.

I början av året blev det klart att bandet i sommar ska vara förband till Iron Maiden under deras Nordamerikaturné. I februari kammade bandet hem en Grammis för bästa hårdrock/metal.

Läs mer: Ghost toppar Billboards rocklista

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer