Gina Dirawi leder finalen tillsammans med William Spetz. Foto: TT

Gina: Nu räcker det

Tredje gången gillt. Nu tackar Gina Dirawi nej till att göra fler Melodifestivaler – tror hon.
”Det räcker”, säger programledaren.

I kväll ledar Gina Dirawi sin sista Melodifestival. Åtminstone som det känns nu.

– Nej, jag kommer inte att göra det igen. Hur många gånger ska man göra någonting liksom? Det räcker, säger hon.

– Fast jag älskar det. Nu när jag tänker på att det är sista gången så får jag lite panik.

Ett Melodifestivalår som tog vid förra årets Eurovisionseger spåddes av många bli lugnt. Men så blev det inte. Säsongen gasade igång med en diskvalificering, som följdes av en ickeprogramledande programledare, en massaker av medielandskapet kring Sveriges största tv-program och en mellanakt som genererade över 200 anmälningar till Granskningsnämnden.

”Saker jag inte kan rå för”

Gina Dirawi har sjungit, dansat, skojat och pratat allvar.

Hon har lotsat tittarna genom glädjebringande och ursinnesutlösande vårvinterunderhållning för tredje gången. Först var det 2012. Sedan 2013. 

– Jag tycker att det har varit en ganska intressant utveckling. Första året jag var med så var det liksom, ”åh, vem är hon? Gud vad kul?” Andra året fick Danny (Saucedo) den mesta kritiken och jag lämnades lite. I år har det varit mer blandat. Men jag har nog aldrig varit så nöjd med min prestation som det här året. Det har svajat lite, men jag har fått kritik för saker som inte har med min prestation att göra, utan med saker som jag inte kan rå för, säger Gina Dirawi.

”Tolkar som de vill”

– Det är underligt att vuxna människor fortfarande tänker på det sättet. Men det är ingenting som påverkar vad jag känner för hela upplevelsen. Jag har haft skitkul. Människor kommer alltid att vilja tolka saker och processer som de vill. Det är ingenting som jag kan styra, så jag väljer att fokusera på det positiva. Jag har fått så mycket kärlek. Det får man inte glömma.

Gina Dirawi leder finalen klockan 20.00 i SVT1 tillsammans med William Spetz.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Melodifestivalen 2016

Mer i ämnet