Foto: TT

Håkan Hellström tar paus efter turné

Uppdaterad
Publicerad

Håkan Hellström tar en paus från scenen på ett par år efter sommarens turné. Det berättar artisten i en intervju i Svenska Dagbladet.

Efter sommarens turné ”Rullande åska”, som inleds på Stockholms stadion den 9 juni, tar Håkan Hellström en paus från scenen.

– Jag kommer vara borta i några år nu. Jag kommer inte tillbaka nästa år och jag kommer nog inte tillbaka året efter det. Det är därför vi gör den här extra turnén i sommar, för att alla som inte kom in förra året ska kunna se oss, säger artisten i en intervju med Svenska Dagbladet.

Enligt Håkan Hellström är det ett behov av att få tid att skriva nya låtar som ligger bakom beslutet.

– Kolla på Henrik Berggrens skiva, den tog 14 år och hur bra blev inte den? Ju längre tid, ju bättre skiva, säger han i SvD.

Slog publikrekord 2016

Under gårdagen inleddes sommarturnén, där Håkan Hellström ger totalt 14 konserter, med en smygpremiär inför 750 personer på rockklubben Heimathafen i Berlin.

Under sommarturnén kommer artisten även att ge en festivalspelning på Bråvallafestivalen.

Förra året slog Håkan Hellström publikrekord på Ullevi – då han spelade inför 70 000 människor i publiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.