Håkan Hellström. Foto: TT

Hellström fyllde Ullevi – igen

Uppdaterad
Publicerad

Artisten och göteborgaren Håkan Hellström lyckades för andra kvällen i rad slå ett nytt publikrekord på Ullevi. 70.144 personer såg söndagens konsert, 53 fler än på lördagen.

Håkan Hellström håller Göteborg i ett järngrepp. En lördag då artisten slog sitt eget rekord på Ullevi – 70.091 personer i publiken – följdes av en ännu mer succéartad söndag.

Nytt rekord?

Strax efter klockan 20 var kvällens show i gång och enligt twittrande människor på plats som bevittnat båda konserterna startade söndagens gig i ett ännu högre tempo än det aftonen innan. Störst blev jublet när Högdalen-profilen Joakim Thåström oväntat äntrade scenen som gästartist.

Håkan Hellström på Ullevi 2016

”Magisk kväll”

När Hellström med orkester inledde spelningen med låten ”2 steg från paradise” hade en del fans ännu inte hunnit in på arenan. Några allvarligare incidenter har dock inte rapporterats från trängseln.

”Magiska kväll, magiska Håkan” , skriver Ida Egeland på Instagram direkt från Ullevi. Andra verkar glada att de inte är på plats.

”Om jag måste välja mellan två ställen så är jag hellre fast i Mall of Scandinavias parkeringshus än frivilligt på Ullevi i kväll”, twittrar signaturen @fettkopiatorn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Håkan Hellström på Ullevi 2016

Mer i ämnet