Hultsfredsfestival i Hultsfred. Foto: Scanpix

Hultsfredsfestivalen byter namn nästa år

Uppdaterad
Publicerad

Efter en omröstning på hemsidan bestämde sig arrangörerna.

Hultsfredsfestivalens flytt till Sigtunatrakten norr om Stockholm har orskat högljudda reaktioner. Arrangören FKP Scorpio Hultsfred AB väljer ändå att behålla ortsnamnet ”Hultsfred” i festivalens namn i sommar.

Men till nästa år ska festivalen döpas om. Det har arrangörerna beslutat sig för i dag, efter en omröstning på hemsidan. Tidigare lät FKP Scorpios vd ganska bestämd vad gäller att behålla det kända namnet.

– Vi har absolut övervägt att byta namn på festivalen, men Hultsfred är ett så starkt varumärke med en historia, sa Folkert Koopmans vid presskonferensen förra veckan.

Börjar spåna om två veckor

Resultatet från omröstningen visade att 42 procent inte tycker att det nuvarande festivalnamnet fungerar. 30 procent tycker att namnet borde bytas nästa år och 28 procent tycker att man kan fortsätta använda ”Hultsfred” i namnet.

Det framgår inte i arrangörernas beslut hur många som deltog i omröstningen. Inom två veckor kommer FKP Scorpio att samla in namnförslag inför nästa års festival på Stoxa.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hultsfredsfestivalen

Mer i ämnet