Scandinavium har inte plats för Eurovision Song Contest. Foto: Pressbild/Jorma Valkonen

Ingen Eurovision-final i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Det är fortfarande oklart var den stora ESC-finalen ska hållas nästa vår. Men det blir inte i Göteborg.

Nu ökar chanserna för att Stockholm och Malmö ska få husera Eurovision Song Contest våren 2013. Göteborg har nämligen gett upp kampen, enligt lokala medier.

Anledningen är att SVT inte kan använda Scandinavium tidigt nog. I april behöver den gigantiska produktionen få komma in i arenan, men då hålls världscupfinalen i hästhoppning där.

Eurovision Song Contest 2013

– Eurovisionsproduktionen behöver tillgång till arenan sex veckor innan finaldagen den 20 maj och det klarar vi inte av (...) Det blir helt enkelt för kort om tid, säger Camilla Nyman, vice vd för Göteborg & Co, till SVT Västnytt.

På onsdagen löpte ansökningstiden ut för de städer som vill hålla i Eurovision Song Contest. Stockholm (inklusive Solna) och Malmö är fortfarande kvar som kandidater. Vem som ”segrar” i kampen bestäms framåt hösten.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision Song Contest 2013

Mer i ämnet