Populära sommarfestivalen Popaganda tar paus. Det blir ingen festival sommaren 2019. Foto: Maja Suslin/TT

Ingen Popaganda i sommar – festivalen tar paus

Uppdaterad
Publicerad

Musikfestivalen Popaganda tar paus. Det populära och numera klassiska inslaget i Sommarstockholm återkommer först 2020, enligt föreningen.

– Vi ser att det är rätt beslut, säger Popagandas projektledare Elin Nilsson i ett pressmeddelande.

Popaganda har funnits sedan 2002 och har vuxit till ett mycket omtyckt musikevenemang i centrala Stockholm. Nu har dock föreningen tillsammans med samarbetspartnern Luger beslutat att festivalen tar en paus i sommar, skriver föreningen i ett pressmeddelande.

– Det är jättetråkigt att inte göra en festival i år, men vi ser att det är rätt beslut för att komma tillbaka starkare än någonsin. Vi vill ha långsiktighet i Popaganda och det tror vi byggs genom att ibland ta tuffa beslut, säger Popagandas projektledare Elin Nilsson.

Vill utveckla och visionera

Anledningen bakom uppehållet är att man vill få utrymme att låta organisationen utvecklas. De 30 föreningsmedlemmarna ska också få ”visionera och planera för en grym festival 2020”. Med andra ord återkommer Popaganda nästa år.

Det finns enligt föreningen inga planer på att förändra arbetet med Luger eller andra partners, pausen ska snarare fungera som ”en chans för föreningen att se över sin position på festivalkartan”.

Popagandas övriga verksamhet fortsätter som vanligt under 2019.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.