Det blir inget kött på årets Way Out West. Foto: Scanpix

Inget kött på årets Way Out West

Uppdaterad
Publicerad

Way Out West försärker sin miljöprofil med något som orsakar både hurrarop och ilskeutbrott hos besökarna.

I dag börjar årets Way Out West-festival i Göteborg. Nytt för i år är att all mat som serveras till besökarna är vegetarisk. Inget kött finns att köpa på området.

Under rubriken ”Way Out West goes veggie” listar arrangörerna argument för att avstå från kött, som exempelvis: ”Den mat vi äter och den vi slänger står för ca 25% av medelsvenskens klimatpåverkan. Vi måste göra något, det är vi själva som bestämmer vad vi äter”.

Way Out West 2012

Över 6000 gillar

Fler än tusen personer har i skrivande stund hyllat eller rasat över restriktionen via WOW:s Facebooksida, och drygt sex tusen personer har gillat manifestet på Facebook.

Bland de kritiska kommentarerna finns ilska över att Way Out West inte gick ut med nyheten tidigare än dagen före festivalen. En Facebookanvändare menar att festivalen gör så för att inte riskera sämre biljettförsäljning. En annan person kommenterar att han hoppas att festivalrestraurangerna är fria från sojabönor, eftersom sojaodlingar är en stor orsak till avverkning av regnskog.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Way Out West 2012

Mer i ämnet