Netta var 2018 års Eurovision-vinnare. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Israelisk tv-kanal ber Netanyahu om pengar för att kunna sända Eurovision

Uppdaterad
Publicerad

Det israeliska tv-nätverket måste betala 12 miljoner euro till de europeiska tv-bolagens samarbetsorganisation EBU för att få agera värd för nästa års Eurovision song contest. Nu har de bett regeringen och premiärminister Benjamin Netanyahu om pengar men fått nej, skriver Times of Israel.

Senast tisdag denna vecka måste Kan betala avgiften skriver Aftonbladet med hänvisning till den israeliska tidningen Haaretz.

De 12 miljonerna (motsvarande över 125 miljoner kronor) är en depositionsavgift och enligt Times of Israel måste Kan betala ytterligare dryga 385 miljoner för att få agera värd för tävlingen.

Kans högste chef Gil Omer har skrivit ett brev till premiärminister Benjamin Netanyahu för att påminna om att deadline är den 14 augusti.

”Sista chansen”

”Det här är sista chansen. Efteråt, om den begärda summan inte betalas till EBU, kommer det bli omöjligt att ändra situationen och 2019 års Eurovision song contest kommer inte att kunna hållas i Israel”, skriver han.

Enligt Times of Israel verkar det dock osannolikt att Kan skulle få några pengar från regeringen. Med hänvisning till Hadashot news ska regeringen ha sagt att nätverkets finansiering ska vara tillräcklig för att själva betala.

Kan är Israels nya statliga tv-kanal efter att public service-bolaget Iba, som fram till 2017 sänt Eurovision, lades ner.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer